Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

Diposting pada

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay –

Artikel materi mengulas Masalah Bahasa Inggris Kelas 3, SD/MI, PG dan Essay, semester 1/2, Kurikulum tahun 2020-2021, komplet dengan kunci jawaban, pelajaran IBI.

Bahasa Inggris ,,, Ini adalah mata pelajaran yang pelajari bahasa yang kerap kedengar di jagat maya dan memakai bahasa asing untuk pahami jika dia bisa memakai program terjemahan. Ini umum di kelas sekolah dasar 1, 2, 3 sampai 6.

Contoh Masalah Bahasa Inggris Kelas 3 SD/MI Semester 1 dan 2 PG dan Essay

 

Contoh Masalah Opsi Double:
I. Lakukanlah masalah berikut ini!
1. Grandma in Indonesia is.
a. mother
b. aunt
c. grandmother
d. sibling
Answer: c
2. Older brothers in.
a. Sister
b. Younger sister
c. Younger brother
d. Older brother
Answer: d
3. t-e-n-o-w-t-y-e-n./ The right word is.
a. Twenty-two
b. thirty-one
c. twenty-one
d. Thirty-nine
Answer: c
4. Forty-nine in Indonesian.
a. Four nine
b. forty-eight
c. nineteen
d. Forty-nine
Answer: d
5. What number after forty-six?.
a. 49
b. forty-eight
c. Forty-seven
d. forty-five
Answer: c
6. This is number twenty-seven./ The English sentence is.
a. This is number seventeen
d. This is number seventy
c. That’s number twenty-six
d. This is number twenty-seven
Answer: d
7. The Council in Indonesian is.
a. Eucalyptus
b. table
c. Whiteboard
d. Eraser
Answer: c
8. is – pencil – your – that -? The correct order is.
a. Is this your pencil?
b. Is that your pencil?
c. Is that your pencil?
d. This pencil is from you?
Answer: c
9. This is a bag./ Sentece Indonesia.
a. This is a basket
b. This is a ball
c. This is a flag
d. That’s a bag
Answer: d
10. Bayu is learning./ The English sentence is.
a. Bayu reads
b. Bayu is swimming
c. Bayu sings
d. Bayu is studying
Answer: d
11. Is this a horse games?./ The English sentence is.
a. Is that a dog?
b. Is that giraffe
c. Is that a horse?
d. Is this a cat?
Answer: c
12. a – that – tiger – is./ The correct order is.
a. This is a tiger
b. That is a tiger
c. A tiger
d. Is that a tiger?
Answer: c
13. Animals in Indonesia are.
a. Savage
b. message
c. An animal
d. plant
Answer: c
14. The nose, eyes and ears are part of us.
a. Bodi
b. the feet
c. stomach
d. head
Answer: d
15. We have two ears./ The Indonesian sentence is.
a. We have two fingers
b. We have two hands
c. We have two eyes
d. We have two ears
Answer: d
16. Mouth in Indonesian.
a. Gigi
b. lip
c. tongue
d. mouth
Answer: d
17. That is the ruler,/ The English sentence is.
a. This is the ruler
b. That table
c. That is a flag
d. This is a book
Answer: a
18. is – that is – my finger./ The correct order is.
a. Is this my finger?
b. This is my finger
c. This is my finger
d. My finger is that
Answer: c
19. Mr. Budi has a son. His name is Muhammad Seperti
A: “What is Pak Budi doing for Muhammad?”
B: “Mr. Budi is Muhammad Laksanas.
a. mother
b. sibling
c. father
d. sibling
Answer: c
20. Sinta is my younger sister./ The Indonesian sentence is.
a. Sinta is my mother
b. Sinta is my aunt
c. Sinta is my sister
d. Sinta is my younger sister
Answer: d

Baca Juga  Yandex Com Bokeh Video Full

Contoh Masalah Essay:

1. My name ……
2. at school i use ……
3. My country is …
4. my father’s name is …..
5. I live in …
6. I have a father and mother, he …
7. I have a brother
8. I am fine, thank you
9. My father’s wife is …
10. My mother’s husband is …

Begitu dapat kami berikan Masalah Bahasa Indonesia Kelas 3 / IBI SD/MI, Tahun 2020-2021 Semester 1 / 2.

Sumber Artikel: